Γεια σας! Η "Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία" που την καταγγέλουν όλοι σήμερα δεν είναι μια άμορφη, απρόσωπη δομή. Είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Ο Πρόεδρός της ονομάζεται Αντώνης Δημητρακόπουλος. Είναι 72 ετών. Είναι Πρόεδρος και απόλυτος άρχων της από το 1997.
Μέρος της δουλειάς του Αντώνη Δημητρακόπουλου είναι να υποστηρίζει τους αθλητές της ομοσπονδίας. Ήταν Πρόεδρος και την εποχή του βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου και με τις σημερινές του δηλώσεις δείχνει εκτός τόπου και χρόνου και εντελώς ακατάλληλος για τέτοια θέση.
Δείχνει και κάποια άλλα πράγματα, αλλά ας μην επεκταθούμε τώρα.
Παρεμπιπτόντως, να εδώ ένα βίντεο από οκτώ χρόνια πριν, με πρωταθλητές της Ιστιοπλοΐας να καταγγέλουν την Ομοσπονδία τους για μια ποικιλία μεθοδεύσεων, πιέσεων και άλλων πολύ προβληματικών πρακτικών. Και τότε ήταν ο ίδιος Πρόεδρος
Ή γενικά να τους γνωστοποιήσετε τη γνώμη σας για την διαχειριστική τους επάρκεια ή και το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους.
Στη δε σελίδα που διατηρεί η Ομοσπονδία αυτή στο Facebook δεν γράφουν ούτε κιχ, ούτε μισό post για την σοκαριστική καταγγελία της αθλήτριάς τους, την οποία υποτίθεται οτι είναι δουλειά τους να προστατεύουν και να στηρίζουν. https://www.facebook.com/HellenicSailingFederation/
Βεβαίως, το τι κάνει μια αθλητική ομοσπονδία και τα μέλη της μπορεί να είναι αδιάφορο, per se. Καθώς όμως την καταγγελία της πρωταθλήτριας ακολουθούν και άλλες θαρραλέες καταγγελίες, είναι ευκαιρία να ξυπνήσει λίγο ένα σύστημα που κοιμάται.
Όπως έδειξε η διεθνής εμπειρία, οι συνέπειες του #metoo ήταν, αφενός, η αφύπνιση της κοινής γνώμης για ένα αόρατο μα διαρκές έγκλημα κατά του μισού πληθυσμού, αλλά και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό: Ο εξευτελισμός των θυτών.
Γιατί μπορεί η λύση του προβλήματος της κουλτούρας βιασμού να είναι "η παιδεία", αν θέλουμε να περιμένουμε 20 χρόνια, αλλά λύση είναι να τρομάξουν και οι βιαστές, να δουν τι σημαίνει δημόσιος εξευτελισμός (ή και φυλακή). τι θα τους συμβεί αν η κοινωνία μας γεμίσει Μπεκατώρου.
Οπότε να, έχουμε μια κανονικότατη περίπτωση #metoo και στην Ελλάδα. Το πώς θα τη διαχειριστούμε, πώς θα αντιμετωπίσουμε το θύμα, το τι θα κάνουμε στο θύτη και το τι θα γίνει παρακάτω θα αποτελέσει μέτρο για το πού βρισκόμαστε ως κοινωνία. Δεν είμαι αισιόδοξος, αλλά είναι μια αρχή
You can follow @tgeorgakopoulos.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled:

By continuing to use the site, you are consenting to the use of cookies as explained in our Cookie Policy to improve your experience.