Voor iedereen die denkt dat die tattoo op de hand van een kerel die het Capitool binnenviel de communistische hamer en sikkel is, en het daarom stiekem iemand van "Antifa" was...

... dat is in werkelijkheid een symbool uit de videogame-reeks "Dishonored".
En nee, die halfnaakte bizon-man met zijn horens is geen "Black Lives Matter-activist", zoals hier door sommigen beweerd wordt.

Zijn naam is Jake Angeli en hij is een bekende QAnon- en Trump-supporter. Ze noemen hem de "QAnon Shaman" (google maar eens). https://amp.azcentral.com/amp/6568513002?__twitter_impression=true
Dat laatste gerucht komt van deze tweet, die de bizon-man signaleerde op "een BLM-rally".

En ja, hij liep daar inderdaad rond... als tegenbetoger, met een bordje waarop "Q SENT ME" stond, dat 'toevallig' van de foto is afgeknipt.
Nog hoaxje: twee mannen naast de QAnon-sjamaan worden exposed als "Antifa" omdat men ze herkent op een foto bij http://phillyantifa.org .

Verdacht!

Of toch niet: die foto toont namelijk twee beruchte neonazi's. Het is een afbeelding bij een blogpost geschreven dóór phillyantifa.
Als jullie nog twijfelachtige claims zien over wat er gisteren gebeurde, of zaken waarvan je denkt "Klopt dit wel?", stuur ze mij in DM. 📬

(Dat geldt trouwens voor alle onderwerpen. Steeds op zoek naar factcheck-materiaal.)
Bijna niet te geloven dat hier óók mensen zijn ingetrapt, maar dit screenshot is dus duidelijk gefotoshopt, hé.

Niet alleen klopt het lettertype niet, de correcte spelling is "Capitol Hill", met een "o", niet "Capital Hill".

Iets zegt mij dat ze dat bij CNN wel weten.
You can follow @ArbiterOfTweets.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled:

By continuing to use the site, you are consenting to the use of cookies as explained in our Cookie Policy to improve your experience.