💥SITUACIÓ ECONÒMICA DEL BARÇA: Es parla molt del deute i les despeses del Barça. Però en aquest fil, vull parlar del que sé: els ingressos!

Sovint es diu que s’han de vendre serveis als aficionats de tot el món, però, com es fa això? FIL!
🔽
Em centraré en el negoci ‘digital’ perquè és el q conec. L’objectiu: rendibilitzar els milions d’aficionats del Barça d’arreu del món. El camí que proposo és model de negoci centrat en l’aficionat (socis son un segment DIFERENT...per un altre fil). Què vol dir això i com es fa?
Hem de construir una oferta de valor (verd), des de l'aficionat. Això vol dir, primer, entendre les seves motivacions i preocupacions, per oferir-li experiències que alleugin aquesta ‘preocupació’ o bé, que el facin sentir bé. Després ve tota la resta (vermell)

#FCBarcelona
Aquí, exposo un anàlisi ràpid de com és aquest immens grup de culers. El que volen és molt semblant al que vol qualsevol altre culer: pertànyer al Club. LA PERTINENÇA ÉS LA PROPOSTA DE VALOR (PV) DEL BARÇA

#FCBarcelona
La Proposta de Valor és l’ingredient que fa única una marca, i que genera una connexió emocional, que després es pot rendibilitzar. La pertinença és la nostra PV: estil de joc, l’atreviment, el gaudir, Messi, Masia… i és també Catalunya, i el més que un club.

#FCBarcelona
💔Sense aquesta connexió també un aficionat pot fer una compra o mirar un contingut, pero no ho farà sovint i per tant, no serà un consumidor tan valuós per al Barça (serà menys rendible perquè li costarà més al Club, que hi faci alguna compra)

#FCBarcelona
Amb la PV, el següent pas és lliurar-la a l’aficionat. Aquí és on els canals agafen protagonisme. I la manera de fer-ho també: amb una estructura de dades escalable i accesible. Ja parlaré d'això. Però generar emoció segueix sent fonamental ❤️

#FCBarcelona
Aquí vull ser ‘pesada’: no competim amb Netflix. Netflix és un canal. El Barça no és entreteniment, és pertinença. Un aficionat xinès no es lleva a les 3AM per veure un partit, només per entreteniment.

Cal ser conscients de l'impacte del Barça a la vida de milions de persones.
Si en som conscients, ho podem rendibilitzar. Per arribar als aficionats, caldrà recursos i activitats per posar-los en marxa. Aquí sorgeixen totes aquestes eines, apps, blockchain, IA, analytics.., però han d’utilitzar-se amb sentit estratègic.

#FCBarcelona
Els ingressos!
Com guanyar 💰 també ve dels aficionats, o sigui, DADES: Com i què compren, què consumeixin a Internet, quin tipus de continguts... si paguen per subscripció o un fixe inicial? Necessitem intermediaris per ingressar diners?

#FCBarcelona
I com ho fem perquè ens comprin? Amb un model centrat en el cicle del client: tenim una gran feina ja feta (captura massiva, esquerra) però encara es necessita construir la que ve després: amb la gent a dins, fer-los comprar més, fent servir la connexió emocional.

#FCBarcelona
Com? Doncs, amb una estructura de dades, segmentació per comportament de compra, i amb comunicació 1 a 1 que reforci aquesta connexió emocional. No val qualsevol mailing, qualsevol text. Tota la comunicació ha d’estar pensada per a generar emocions

(emocions que ens serveixen)
La directiva anterior va dir que estava fent tot això, pero s’han perdut a la base del model: la connexió emocional honesta.Els aficionats son tractats com a clients, la comunicació és freda i llunyana. Conseqüència: no es pot rendibilitzar al màxim la PV

Tweet 🔼

#FCBarcelona
El model q van deixar, encara que sigui en la direcció correcta, té problemes greus: venen una experiencia a l’estadi que no té identitat; promociona els gols de Messi i Suárez, per donar exemples, pero el Club els ha tractat molt malament ... i això ho veu també l’aficionat
En síntesi: la proposta de valor digital actual del Barça, no té res a veure amb la proposta de valor del Club. Aquesta va ser destrossada. No genera pertinença i per tant, tampoc cap emoció duradora i el seu potencial d’ingressos no arribarà mai 💔

#FCBarcelona
Què faria a curt termini?:1️⃣Anàlisi comp. 3-4 segments rellevants, 2️⃣model de cicle de client amb connexió emocional real, 3️⃣incorporar competències de disseny de productes al Club (no només màrqueting) i 4️⃣posar bases per a llarg termini, amb estructura de dades pel futur
Resumint!. Visió: el Barça ha de generar un model de negoci modern, centrat en l’aficionat, suportat en estructura i sistemes per generar i rendibilitzar dades, i fer els primers passos des del dia 25 de gener. No cal esperar ni un dia.

#FCBarcelona
Propers fils!! 1) La meva visió del negoci del ticketing, que crec que ha d’anar en sentit oposat a l’actual 🤷‍♀️ i 2) L’impacte que pot tenir la venda d’actius al Barça Corporate.
You can follow @Maria_Ines6.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled:

By continuing to use the site, you are consenting to the use of cookies as explained in our Cookie Policy to improve your experience.