Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020
Το απόγευμα, ο ιολόγος καθηγητής Yongzhen στη Σανγκάη παραλαμβάνει ένα μικρό μεταλλικό κουτί το οποίο έχει μέσα, συσκευασμένα σε ξηρό πάγο, επιχρίσματα από έναν ασθενή που έπασχε από μία καινούργια θανατηφόρα αναπνευστική νόσο που θέριζε στη Γουχάν.
Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020
Ο Yongzhen και η ομάδα του έχουν τελειώσει την αποκρυπτογράφηση των 28,000 γραμμάτων του RNA του ιού. Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες από την ώρα που πήραν τα επιχρίσματα τον έχουν διαβάσει πλήρως.
Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020
Ο Yongzhen και η ομάδα του τελειώνουν το γράψιμο και καταθέτουν άρθρο προς δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Nature.
Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020
Το RNA sequence του ιού έχει διαρρεύσει, μάλλον από τον ίδιο τον Zhang Yongzhen, στην ιστοσελίδα http://virological.org .
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020
Δύο μέρες μετά, στις 13 του Γενάρη, η ιδιωτική εταιρεία Moderna στην Αμερική έχει ήδη σχεδιάσει το εμβόλιο. Μέσα σε ένα Σάββατοκυρίακο έχουν έτοιμη τη λύση, πριν καν η Κίνα αναγνωρίσει ότι η ασθένεια μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο,…
περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από την πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι τη στιγμή που ο πρώτος θάνατος αμερικανού ανακοινώθηκε ένα μήνα αργότερα, το εμβόλιο είχε ήδη κατασκευαστεί και αποσταλεί στο Αμερικανικό NIH για κλινική δοκιμή ΦάσηςΙ
Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020
Από τότε και μέχρι σήμερα στις 06.31 το πρωί ώρα Αγγλίας, το μόνο που κάναμε ήταν έρευνες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του. Σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί.
Όσοι ανησυχούν για την ασφάλεια του εμβολίου, καλό είναι να ξέρουν αυτή την ιστορία.
You can follow @n_konstantinou.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled:

By continuing to use the site, you are consenting to the use of cookies as explained in our Cookie Policy to improve your experience.