Honestament, a ERC porten el gen loser a dins.Tot el que fan només funciona als tallers de la Fundació Irla i al cap dels ximples que els fan la línia. Després sempre perden. La raó perquè el flame fake amb el Costa no funcionarà s'entén fàcilment. (1) 👇🏻
Bona part de l'independentisme està ressentit per la repressió i la sensació que els partits els han abandonat. Els pactes gratis amb el govern espanyol només alimenten la sensació que els apparàtxiks han decidit salvar els sous i la tranquil.litat a costa de la independència (2)
Enmig de la rendició incondicional, el nacionalisme espanyol continua en el seu espiral d'ethnic outbidding: els diferents partits, fins i tot el PSOE a temporades, competeixen per veure qui reprimirà més els catalans. La llengua és un dels elements més atacats (3)
Els catalans de base se senten amenaçats: odi contra ells als mitjans, humiliació, amenaces. La sensació que la llengua està amenaçada de mort, quan és l'element més estimat, genera també molta angoixa. (4)
Mentrestant, el discurs d'ERC blanqueja el PSOE, un partit nacionalista espanyol que, mitjançant la fiscalia manté empresonats els presos polítics. Els regala vots i estabilitat a canvi de pràcticament res. (5) https://twitter.com/ivaxsirc/status/1334927507657814020?s=19
ERC no transmet als votants que entengui el poder, que vulgui disputar-lo o exercir-lo, que pugui fer pagar costos a Espanya. Transmet feblesa i cinisme, interès propi. Els votants volen algú que els defensi (6)
En tot això, Junts, fins fa un temps desorientada, ha anat adoptant, no sense certes anades i vingudes i contradiccions, un discurs combatiu i rupturista. Un dels artífexs del canvi ha estat en @josepcosta. En pensament i en acció (victòries judicials europees) (7)
ERC llavors li crea un flame perquè aparentment va assistir a una reunió amb partits de dreta radical i teòrics de la conspiració. En demanen la dimissió perquè "no es pot blanquejar el feixisme". (8)
El cas és que el votant independentista no se sent amenaçat per aquesta gent. Ni pel FNC, ni per l'Espot ni pels conspiracionistes de Directe68. En general no saben qui són. Si ho saben, els veuran com gent una mica eixalabrada, o friqui (9)
Quan ERC crea un flame a Josep Costa perquè es reuneix amb els friquis, el que la tieta independentista veu és hipocresia i cinisme. I té ressentiment: ataquen Junts per reunir-se amb aquests nois mentre normalitzen l'odi genocida de Ciudadanos (11) https://twitter.com/miquelgilcat/status/1334780396861583362?s=19
I l'odi ètnic del mateix PSOE. La tieta veu que contra els catalans i el català tot s'hi val, mentre que qualsevol sortida de to d'un català és explotada ad nauseam per continuar alimentant aquest odi anticatalà. Josep Costa és "dels nostres" i ERC se situa fora, amb "ells" (12)
Amb aquesta polèmica, a més, ERC obre la porta a Junts per assenyalar totes les vegades que ERC ha normalitzat l'espanyolisme en general, els ultradretans en particular, i el discurs nacionalista espanyol en matèria de llengua (13)
ERC mostra tenir molt poca comprensió d'un element clau en política, que té rellevància especial en contextos de polarització: l'amic-enemic. La identitat. Amb aquestes polèmiques, en què ERC sempre acaba al bàndol de l'enemic, es foten un tret al peu. (14)
Però bé, amb gurús com el cap de l'Irla, que confonen els seus desitjos amb la realitat, com no han de ser uns losers? I aquests volen fer cedir l'Estat espanyol? (15) https://twitter.com/perezlozano/status/1335349379176288259?s=20
Però bé, Twitter és mentida i t'has de creure el que et diuen els teus rivals en privat. Què et diran? "Que bé que el Costa es reunís amb ultradretans!". Doncs no, és una cagada. Però això no vol dir que fer bullir l'olla amb això et beneficiï a tu (16) https://twitter.com/perezlozano/status/1335362884528910336?s=20
L'últim que va dir que Twitter és mentida ara té el cul petit que no li facin una acció de responsabilitat. Twitter és precisament on la gent aboca sense filtre i on es reuneixen els més militants, que són sempre una avançada de les idees que acaben arribant a la base. Fi (i 17)
You can follow @miquelgilcat.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled:

By continuing to use the site, you are consenting to the use of cookies as explained in our Cookie Policy to improve your experience.