[1/31.5] [Thread]
Στο προηγούμενο νήμα, είδαμε επιφανειακά την σήψη που υπήρχε στο Βερολίνο. Για μία πόλη όπου τα ελαττώματα και οι διαστροφές είχαν γίνει η κανονικότητα. Σε αυτό το νήμα, θα εμβαθύνουμε λίγο στο να δούμε μία συγκεκριμένη φυλή όπου έπαιξε κύριο λόγο.
[2/31.5]
Πραγματικά, θα αναρωτιέστε τι χειρότερο μπορείτε να διαβάσετε, αλλά η πραγματικότητα είναι πως τα προηγούμενα που είπαμε ήταν μόνο εισαγωγικά. Το Βερολίνο ήταν ένα μεγάλο πείραμα, όπου και αποδείχθηκε επιτυχές, αφού οι ίδιες τεχνικές θα χρησιμοποιηθούν και στην 2 Σ/Ε.
[3/31.5]
Φυσικά ο λόγος που το λέω πείραμα, είναι διότι οι μαρξιστές και τα παράσιτα που λειτουργούσαν στο καθεστώς της Βαϊμάρης φρόντισαν να αναπτύξουν νέες "επιστήμες" όπως την σεξολογία και να ιδρύσουν την Σχολή της Φρανκφούρτης όπου θα μεταφερθεί στην Αμερική το 1935.
[4/31.5]
Οπότε καιρός είναι να εμβαθύνουμε όπως είπα στον κοινωνικό ξεπεσμό και να δούμε πως επιταχύνθηκε από τα παράσιτα και τις νέες "Επιστήμες". Για την σχολή της Φρανκφούρτης θα έχουμε ξεχωριστό νήμα, όπως και έχουμε αρκετά ακόμα να γράψουμε για την Βαϊμάρη.
[5/31.5]
Για αρχή λοιπόν, είναι καιρός να δούμε ποια είναι και αυτά τα παράσιτα όπως σας είχα υποσχεθεί. Αυτά τα λεγόμενα παράσιτα λοιπόν, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τους Εβραίους όπου αναδείχθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό στην Βαϊμάρη μετά την πτώση της Βασιλείας.
[6/31.5]
Φυσικά οι Εβραίοι είχαν επιρροή στην Δύση με την πτώση του Ρωμαιοκαθολικισμού, αλλά θα διαπιστώσετε σύντομα και για το πως το 1% στην Γερμανία πήρε σχεδόν το μονοπώλιο του εκφυλισμό στην Βαϊμάρη. Αλλά πριν πάμε εκεί, θα κάνουμε μία μικρή αναδρομή στο 1919.
[7/31.5]
Ο λόγος που θέλω να κάνουμε αυτή την αναδρομή,είναι γιατίπρέπει να δούμε πωςάλλαξε η σύσταση τηςΕλιτ στηνΓερμανία με την επανάσταση.Κύριο λόγο έπαιξαν οι Rosa Luxemburg Kurt Eisner Paul Levi Leo Jogiches Ernst Toller Erich Muhsam Gustav Landauer Eugen Levine & Karl Radek
[8/31.5]
Βλέπουμε λοιπόν ότι ήδη από την ίδρυση της Δημοκρατίας στην Γερμανία, η Ελιτ που θα τους καθοδηγούσε ήταν μη-Γερμανοί με ένα κοινό στοιχείο. Όπως και το νέο σύνταγμα στην Γερμανία γράφτηκε από τον Hugo Preuss.
[9/31.5]
Αλλά για να δούμε ποιες άλλες θέσεις στην κυβέρνηση τις είχαν μη-Γερμανοί.
Walther Rathenau - Υπουργός Εξωτερικών
Rudolf Hilferding - Υπουργός Οικονομικών
Bernhard Isidor Weiss - Αρχηγός της Αστυνομίας
Eduard Bernstein - Κύριο μέλος στους Σοσιαλδημοκράτες
[10/31.5]
Φυσικά, δεν μπορείς να παραλήψεις και την φαυλοκρατία που επικράτησε με δύο κύρια σκάνδαλα όπως
[11/31.5]
Όπου κάπου εδώ σταματάμε με τα γενικά, αφού πήραμε μία καλή ιδέα για το ποιοι είχαν έλεγχο σε κύρια μέρη της κυβέρνησης. Οπότε, ας ξεκινήσουμε με το θέμα μας. Το κεφάλι της Σεξουαλικής Επανάστασης στην Γερμανία ήταν ο Magnus Hirschfeld
[12/31.5]
Ο Hirschfeld ήταν ένας από τους πρώτους "επιστήμονες" σεξολόγους,όπου πολέμησε το κανονικό σε μία προσωπική του σταυροφορία,όπως και είχε αμφιλεγόμενες στάσεις αφού υποστήριζε ότι η ομοφυλοφιλία ήταν φυσική κάτι που τον έφερε σε αντιπαραθέσεις με την επιστήμη της εποχής
[12/31.5]
Φυσικά, η στάση του Hirschfeld θα επικρατούσε αλλά και θα έπαιρνε μεγάλο έδαφος με τον καιρό στην Γερμανία, όπου η ομοφυλοφιλία στο Βερολίνο θα άνθιζε.Όπως κάποιοι τον αποκαλούν "Einstein" του σεξ. Αφού είχε δημιουργήσει ένα σύστημα όπου είχε 64 πιθανούς τύπους σεξ/ας.
[13/31.5]
Όπως είχε "εφεύρει" τον όρο transvestite όπου και έδινε πιστοποιητικά "τραβεστί" σε αυτούς τους ανθρώπους, για να μην τους παρενοχλεί η αστυνομία. (Τώρα πιστεύω, πως καταλαβαίνετε τι βιβλία έκαψαν οι Ναζί). Αυτά τα λίγα για τον Hirschfeld ώστε να προχωρήσουμε παρακάτω.
[13.5/31.5]
Σαν μία μικρή υποσημείωση. Ο ίδιος ήταν ομοφυλόφιλος. Προσπάθησε μέσω κινημάτων να αποποινικοποίηση τις αμβλώσεις και ήταν και ενεργός σε φεμινιστικά κινήματα. Όπως θα κάνουμε και ένα νήμα για αυτόν μελλοντικά, για να δούμε τι δημιούργησε σε βάθος.
[14/31.5]
Είδαμε ήδη ότι οι Εβραίοι είχαν ηγετικό ρόλο στην Κυβέρνηση, αλλά και το κεφάλι της Σεξουαλικής επανάστασης ήταν Εβραίος. Μήπως αυτό τελειώνει εδώ; Για να δούμε λίγο και τα κεφάλια στην βιομηχανία ταινιών.
[15/31.5]
Κάποια από τα ονόματα των παραγωγών/σκηνοθέτες & ηθοποιών είναι:
Paul Davidson
Joseph “Joe May” Mandel
Jules Greenbaum
Max Reinhardt
Josef Von Sternberg
Fritz Kohn
Otto Wallburg
Peter “Lorre” Lowenstein
[16/31.5]
Μήπως από καλλιτέχνες; Ας πούμε τον Hanns Ludwig Katz
[17/31.5]
Jankel Adler
[18/31.5]
Marc Chagall
[19/31.5]
Otto Freundlich
[20/31.5]
Ludwig Meidner
[21/31.5]
Αυτή είναι μία μικρή μερίδα από τους "καλλιτέχνες" της εποχής, όπως και σκοπίμως δεν έβαλα Γερμανούς, για να αναδείξω το Εβραικό στοιχείο που υπήρχε μέσα. Φυσικά κάποια στιγμή θέλω να γράψω ένα νήμα για έναν συγκεκριμένο Γερμανό "καλλιτέχνη". Τον λεγόμενο Otto Dix
[22/31.5]
Ωστόσο, βλέπουμε ότι όσο τα ήθη πέφτανε στην Γερμανία. Τόσο εκφυλιζόταν και ξέπεφτε η τέχνη. Όσο βρόμικοι ήταν εσωτερικά, έτσι και η τέχνη έδειχνε τον εσωτερικό τους κόσμο και σκεφτείτε ότι δεν έχουμε μιλήσει ούτε για τις ταινίες και τους συγγραφείς της εποχής ακόμα.
[23/31.5]
Εδώ, θέλω να κάνω ένα μικρό διάλειμμα και να πω το εξής.
Βλέπουμε πως μία μικρή κάστα Ελιτ και με την κατάργηση των νόμων και τον περιορισμό της θρησκείας, πόσο εύκολο και "γρήγορο" είναι για μία κοινωνία να ξεπέσει τελείως. Όπου τα ιδανικά εξαφανίζονται...
[23.5/31.5]
...το αφύσικο γίνεται φυσικό και το μόνο μέλημα στους ανθρώπους είναι τα ζωώδη ένστικτα και η καλοπέραση. Το πόσο εύθραυστος είναι ο πολιτισμός και οι αρχές στον απολυταρχικό εκφυλισμό που ρημάζει ότι έχτισες με κόπο μέσα σε λίγα χρόνια.
[24/31.5]
Ας γυρίσουμε πάλι στο νήμα μας.
Erwin Blumenfeld, Γερμανικής-Εβραικής καταγωγής, φωτογράφος όπου διαφήμιζε λευκές γυναίκες με μαύρους από τότε. Απλά για να δούμε ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.
[25/31.5]
Για να δούμε κάποιες ταινίες τώρα
Prostitution (1919 film) - Richard Oswald (Εβραίος)
The Blue Angel - Josef von Sternberg (Ορθόδοξος Εβραίος)
Alraune (1928 film) - Henrik Galeen (Εβραίος)
Alraune (1930 film) - Richard Oswald
Alkohol - Ewald André Dupont (Εβραίος
[26/31.5]
Ariane - Paul Czinner (Εβραίος)
Battle of the Sexes (1920 film) - Joseph Delmont (Εβραίος)
The Cabinet of Dr. Caligari - Robert Wiene (Εβραίος)
Forbidden Love (1927 film) - Friedrich Feher (Εβραίος)
[27/31.5]
Γενικώς το μεγαλύτερο ποσοστό ταινιών που γυρίστηκε εκείνη την εποχή ήταν από Εβραίους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και Γερμανικές ταινίες. (Αν και μπορώ να πω ότι αυτό το κομμάτι ήταν το πιο δύσκολο, ειδικά με τα περισσότερα φιλμ να μην μπορώ να τα βρώ).
[27.5/31.5]
Ωστόσο σαν μία τελευταία πινελιά, μία ταινία της εποχής που αξίζει να δει κάποιος είναι το
Metropolis από τον Fritz Lang(Εβραίος).
[28/31.5]
Τέλος θα δούμε και λίγο από συγγραφείς κάποια βιβλία.
Letter from an Unknown Woman (Stefan Zweig Εβραίος)
Confusion - Stefan Zweig
Grand Hotel (Hardcover) - Vicki Baum (Εβραία)
[29/31.5]
Σας είπα ψέματα εδώ, δεν τελειώσαμε ακόμα. Ώρα να δούμε και ποιος έλεγχε τις εφημερίδες.
Theodor Wolff
Georg Bernhard
Rudolf Mosse
[30/31.5]
Τέλος(πραγματικά αυτή τη φορά, ξέρω σας κούρασα) θέλω να πω, ότι αν παρατηρήσετε το προηγούμενο νήμα και το σημερινό, πιστεύω ότι είναι εύκολο να δείτε την ομοιότητα με την σημερινή εποχή. Αν όχι, εδώ κάποιες φωτογραφίες να σας βοηθήσουν.
[31/31.5]
Ξέρω πως αυτό το νήμα δεν ήταν σαν τα προηγούμενα, αλλά ήθελα να δείξω ποιοι είχαν πάρει βασικό ρόλο σε αυτή την υπονόμευση των ηθών και ποιοι κερδοσκοπούσαν από αυτό. Η Βαιμάρη, έως και σήμερα έχει παίξει βασικό ρόλο για την 2η σεξουαλική επανάσταση...
[31.5/31.5]
αν και για αυτό αργούμε ακόμα γιατί έχουμε να πούμε πολλά για την Βαιμάρη. Οπότε να περιμένετε, επιπλέον νήματα όπου θα αναπτυχθούν κι άλλο οι πτυχές του εκφυλισμού, όπως και θα βάλω συμπληρωματικά που δεν κατάφεραν να μπουν στα νήματα που έγραψα μέχρι τώρα.
You can follow @TheRoyalist7.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled:

By continuing to use the site, you are consenting to the use of cookies as explained in our Cookie Policy to improve your experience.