En els darrers 7 anys el Barça s'ha gastat 55M€ (que sapiguem) en jugadors de la lliga brasilera però curiosament se li han escapat tots els grans talents que han sorgit en aquest temps. A continuació un repàs que fa venir suors fredes. 🔽
Tot comença l'estiu de 2013, quan el Barça paga 7,9M€ al Santos per tenir una opció de compra preferencial sobre Gabriel Barbosa, Giva i Victor Andrade. Quantitat que avui dia tothom vincula amb els contractes simulats del Cas Neymar. No va venir cap dels tres.
Giva va acabar passant pel Llagostera i el Badalona. Actualment juga a la tercera divisió brasilera. Víctor Andrade encara juga a la primera divisió brasilera. Gabigol va tenir un pas infructuós per Europa i ha anat de cessió en cessió fins tornar a Brasil, on és un golejador.
El Barça repeteix operació la temporada 2014/15, quan paga 3,2M€ al Fluminense per tenir opció de compra preferencial sobre Gerson, Marlon i Kenedy. Aleshores es va dir que si el Barça finalment no comprava a cap del tres li retornaven els diners. Només va venir Marlon.
Gerson va fitxar per la Roma, on no va triomfar i ha tornat a Brasil. Kenedy va fitxar pel Chelsea i ha passat per mil equips. La temporada passada va jugar al Getafe i aquesta temporada jugarà al Granada. Per Marlon el Barça va acabar pagant 5M€ després de passar pel filial.
La mateixa temporada 2014/15 el Barça paga 5,5M€ al Sao Paulo per Douglas Pereira, una operació que fins i tot a Brasil troben incomprensible. Va jugar 8 partits amb el Barça en dues temporades. Ara és a la lliga turca.
La temporada 2015/16 comencen a succeir coses estranyes al Barça B. No se sap quan es va pagar al Fluminense per la cessió de Robert Gonçalves però només va jugar 30' amb el filial a la Copa Catalunya. Ara té 23 anys i està sense equip després de passar per la lliga de Hong Kong.
La 2017/18 arriba cedit Vitinho al Barça B des del Palmeiras amb una opció de compra de 15M€ que no s'exerceix. Curiosament és el mateix any que el Barça fitxa a Yerri Mina del Palmeiras per 11,8M€. A la temporada següent tots dos són fora del club.
La 2018/19 l'agraciat és Gabriel Novaes, que arriba cedit del Sao Paulo per any i mig amb opció de compra "obligatòria" de 5M€. Només arribar el volen cedir al Nàstic. Problemes burocràtics ho impedeixen. Sis mesos després torna a Brasil. Ara juga a la segona divisió brasilera.
La 2019/20 es paguen 12M€ a l'Atlético Mineiro per Emerson Royal. Immediatament se'l cedeix al Betis fins 2021. Però si el Barça el vol recuperar abans ha de pagar 6M€ i si el recupera per vendre'l a un tercer equip ha de donar el 50% de l'import del traspàs als sevillans.
Durant el darrer mercat d'hivern el Barça va pagar 7M€ al Palmeiras per Matheus Fernandes i el va cedir al Valladolid, on ha jugat 166'. Ara mateix està fent la pretemporada amb el primer equip del Barça.
Aquest estiu s'han pagat 4,5M€ al Sao Paulo per Gustavo Maia, que tindrà fitxa amb al Barça B. I no és l'únic brasiler que ha fitxat el filial aquest estiu, ja que també s'han pagat els 8M€ de l'opció de compra sobre Matheus Pereira, tot i que en aquest cas ve de la Juventus.
Coincideix que la Juve va pagar el darrer mes de gener 8,2M€ per Alejandro Marqués, davanter de la pedrera del Barça, i ara cobra 8M€ per Matheus Pereira. El mateix equip que suposadament ens ha comprat a Arthur per 72M€ i ens va venut a Pjanic per 60M€.
Com també coincideix que les operacions del Barça a Brasil sempre són amb els mateixos equips: de sobte ens interessen 3 jugadors del Santos, i ara 4 del Fluminense, i ara 3 del Sao Paulo, i ara 3 del Palmeiras. Curiós, oi? I hom podia ser que són els clubs que el Barça controla.
Però d'alguna manera se'ns han escapat tots els bons. Ni Felipe Anderson o Rodrygo del Santos, ni Richarlison, o Joao Pedro del Fluminense, ni David Neres, Eder Militao o Antony del Sao Paulo, ni Gabriel Jesus del Palmeiras. Tots ells venuts en aquest mateix període de 7 anys.
I malgrat la infinitat d'operacions realitzades i els calés gastats a Brasil tampoc hem sabut detectar a Bruno Guimaraes (Lyon), ni a Gabriel Martinelli (que va venir expressament a fer-se una prova al Barça, el vam rebutjar i ara ho peta a l'Arsenal), ni a Gabriel Magalhaes...
...ni a Vinícius o Renier (Madrid), ni a Lucas Paquetá (Milan), ni a Pedrinho (Benfica), ni a Paulinho (Bayer Leverkusen), ni a Luiz Felipe (Lazio). En fi, que a tots els sub-23 destacats de Brasil no els hem detectat. Només els que ens han recomanat Traffic i André Cury.
You can follow @Boncopdefail.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled:

By continuing to use the site, you are consenting to the use of cookies as explained in our Cookie Policy to improve your experience.