[Fil] Ara que es parla de Bielorússia parlarem de Zinaïda Martínovna Portnova (Leningrad, 20 de febrer de 1926 – 15 de gener de 1944) va ser una partisana, que rebé la condecoració d'Heroïna de la Unió Soviètica. És coneguda per haver matat per enverinament fins a 100 nazis.
Va néixer bressol d'una família de classe treballadora bielorussa. El seu pare treballava a la Planta Kirov. L'any 1941 fou estudiant de 7è grau a la 385a escola de Leningrad any en què va anar-se'n a casa l'àvia, a la regió de Vítsiebsk.
Poc temps després, l'Alemanya Nazi va envair la URSS. En incident amb les tropes invasores, on van colpejar la seva àvia mentre confiscaven el seu bestiar, va portar-la a odiar els alemanys. Durant el 1942 es va unir al moviment de resistència bielorús, els Joves Venjadors.
Després d'aprendre a utilitzar armes i explosius va participar en accions de sabotatge a una turbina, a una planta transformadora i a una fàbrica de maons. Tots aquests actes van portar a la mort de fins a 100 soldats alemanys.
El 1943 va ser contractada com a ajudant de cuina a Óbol. A l'agost va enverinar el menjar d'un regiment nazi que hi era estacionat. Per provar la seva innocència també en va menjar, com q no mostrà signes d'enverinament en aquell mateix moment la van deixar anar.
Després el verí sí que va fer efecte, i va haver de vomitar molt havent begut sèrum de llet. No va tornar a treballar, i els alemanys van adonar-se que era la responsable. Per a evitar-los, va esdevenir membre dels partisans en una unitat en homenatge a Kliment Voroixílov.
Al 1943 s'allista al Komsomol. A finals del mateix any torna a l'estacionament i es capturada. Durant l'interrogatori aconsegueix agafar un arma dels seus captors i els mata. També a uns soldats que s'hi acosten alertats pels trets. Seguidament fuig pel bosc.
Finalment es capturada a la riba d'un riu proper. Torturada i executada, o bé morta per les pròpies tortures (hi ha diverdes versions).
You can follow @Guera1X.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled:

By continuing to use the site, you are consenting to the use of cookies as explained in our Cookie Policy to improve your experience.