Boeren? Protesten? Legitieme bezwaren?

Of extreemrechtse milities die terroriseren? Een direct gevaar voor de rechtsstaat?

Laten we kijken naar hun acties, hun ideologie, hun organisatie en hun samenwerkingsverbanden.

Een draadje.
Verder zijn meerdere keren met groot materieel het Binnenhof aangedaan, ook Schiphol, snelwegen geblokkeerd, bedrijven "bezocht" en als "activisten" gearresteerd worden "bezoekt" een massa met groot materieel de @politie. Dreigementen worden routineus gemaakt.
Ideologie? Oei.

In ieder geval overlappend met discriminerend rechts. En met "Defence Force", "bezetten", "Baudet en Wilders aan de macht", NSB-leuzen en "burgeroorlog" lijkt het toch wel erg op revolutionair gedachtegoed.
https://joop.bnnvara.nl/nieuws/boze-boeren-rijden-toch-over-snelweg-bord-met-nsb-verwijzing
Samenwerking? Baudet en Wilders zijn regelmatig te zien bij de protesten, moedigen deze aan en steunen ze. Coördinatie kan worden aangenomen.

Er lijkt ook samenwerking met het agrarische grootbedrijf, zie de nieuwe trekkers. Poetin kan niet ver weg zijn.

https://www.krapuul.nl/politiek-blog/2743512/extreemrechtse-fracties-steunen-tuigboeren/
Er is een heldere organisatie, met bestuur en "strijders". Dat moet ook wel want het betreft uiterst complexe en grote acties.

Het is ook een geüniformeerde organisatie, met wapens in het logo en op straat, en die dus wel erg op een weerkorps lijkt.

https://wetten.overheid.nl/BWBR0001980/1999-04-01
Conclusie? Optimistisch: Egoïstische boerenclub die financiële doelen proberen te bereiken door samenwerking met antidemocratische krachten.

Pessimistisch: een fascistisch terroristisch #weerkorps dat sinds 2019 ingezet wordt waar revolutionair rechts er wat aan heeft.
^ draadje over waarom Farmers Defence Force heel eng is en bestreden moet worden voor ze onze democratie nog verder aantasten of (ja) opheffen.
#boerenterreur #boerenprotesten
@politie @FrontaalNaakt @DrJHAmsterdam @GrauweGrutjes @Doorbraakeu @het_om @oneworldnl
"Als iemand van ons wordt opgepakt, haal ons. Wij bepalen". https://twitter.com/marioomiskovic/status/1183839251743543297?s=19
Deze is ook bijzonder. Klemrijden van een burger.

Overkwam mij bij een ander rechts project in Dokkum in 2017. De video is voordat ze me klemreden, uit de auto trokken en nadat ze mijn blondje zoontje zagen racistisch vloekend afdropen.
Adressen van politici doen de ronde. https://twitter.com/IntoBits/status/1280985994335080448?s=19
Naast dat de "protesten" dus al succes hadden door beleid te veranderen, is er zelfs al een democratische provincieregering door omgekieperd, en vervangen door een coalitie met fascisten.

Dus pessimisme is terecht. By design of by outcome, de FDF ís al de gewapende tak v/d FvD.
You can follow @MisterBlok.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled:

By continuing to use the site, you are consenting to the use of cookies as explained in our Cookie Policy to improve your experience.