1-1909 sürecinde kurulan Çin Roma rejiminin kızılay/kızılhaç eşiti kuruluşu "Kızıl Gamalı Haç"kuruluşuydu.Taocu inanışlara uydurulmuş, hastalıklı bir tıp anlayışları vardı.İlk ortaya çıkışları da putperestlik dini vakfı şeklindeydi zaten.1937 yılında sayıları 10 milyon civarıydı
2- Toplu katliamlar, toplu tecavüzler vb toplu kıyımlarla ilgili her yerde karşımıza çıkıyorlar... Ve genelde o olaylarla ilgili araştırmaların bunların verdiği "bilgilere" dayalı oluyor... Tüyler ürpertici bir gizlilikleri var.
3- Mao döneminde faaliyetleri bastırılan "Red Swastika Society" varlığını sürdürdü. Dünya üzerinde çeşitli yerlerde merkezleri var ancak bunlar işin görünen yüzü. Çünkü bu sapık oluşumun kendini tanımlama şekli korkunç. İnsana şekil vermeye çalışan bir bakış açıları var.
4- Alman Nazi partisi'nin ideolojisinin "tıbbi" gerekçeleri olduğunu unutmayalım. Üstün bir Alman ırkı yaratmak amacı. Bu ideoloji tıpkı Çin kızıl gamalı haçının tanrı kompleksi içeren ideolojine benziyordu. 1931'de kurulan Nazi Kadın partisi de kırmızı gamalı haç kullanıyordu
5- 1930'lu yılların sonuna kadar Alman Nazilerinin "tıbbi" çalışmalarına destek veren Rockefeller Vakfı ile ilişkileri çok karanlık. Google'da aradığınızda çıkan linklere tıklanamıyor:)
Bunların tıp anlayışı bilimsel verileri umursamıyor. İnsan doğasını kabul etmiyorlar zaten...
You can follow @burak_turna.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled:

By continuing to use the site, you are consenting to the use of cookies as explained in our Cookie Policy to improve your experience.