1) Tråd om den våldsamma gängkulturen som vi ser idag o hur allt började. @morganalling skrev att det var stökigt i hans skola på 80talet o då dök det upp folk som började håna utan att ha koll, logiska människor försöker ta reda på om det stämmer men på twitter är alla experter.
2) i förorterna så var det värre än idag NÄR DET HANDLADE OM BRÅK MELLAN GÄNG från olika skolor. Början på 80talet så kom ett nytt fenomen från USA till Sverige som skulle förändra mentaliteten bland unga killar i förorten nämligen: "GRAFFITIKULTUREN/GÄNG/HIPHOP"
3)Helt plötsligt började killar i grundskolan bilda kompisgäng o valde att kalla sig med ortens namn+nåt kopplat till gäng/våld. I början var det ett kompisgäng i varje ort med en större svans som fanns med i bakgrunden,som till exempel dagens huliganer kopplade till fotbollslag.
4) Förortsgäng fanns INTE innan 80talet. Det finns en början som folk inte har koll på o koll bör man ha om man vill bryta utvecklingen som pågår än idag. Majoriteten i Sverige har inte växt upp i betongen o har ingen aning om hur det var då o tror att det som sker idag är "nytt"
5)Skärholmens första gäng SGP bildades i mitten på 80talet "Skärharlem Gangster Posse” av några killar i grundskolan.
1a generation gäng som försvarade SKHLM mot andra
Du kunde inte komma som kille från tex Alby på kvällen o gå på "våra" fester o träffa "våra" tjejer utan problem
6)Det var som ett gäng pitbulls som markerade och vaktade deras revir. Minsta lilla rykte som tex att några killar från en annan förort stötte på någons tjej från Skärholmen kunde samla 15-30pers o åka till deras skola dan efter o attackera folk på plats,även oskyldiga drabbades.
7) Tack&lov så fanns det knappt pistoler på den tiden. Vanligt vapen var kniv-batong-knogjrn-tårgas- även nunchaku (!) gick folk runt med.
T-Centralen var den stora arenan där gäng visade upp sig -Fittja boys,alby sidekickers, SGP, blåalinjen mfl var där under helg, det var kaos.
8) Under sommarlovet var Kungsan/Gamla Stan (Helikopterplattan)& T-Centralen ställen där gäng gick runt och sökte bråk med oskyldiga, med skinheads och mot varandra. Vattenfestivalen var totalt kaos! Enda gången förortsgäng var enade på stan var den 30e November (googla)
9)I skolan så var dt kompisgänget o deras svans som låg bakom nästan all skit som hände.
Bränder,klotter,mobbing,smällare under raster,slagsmål mellan "SGP" o killar som råkade göra nåt fel i gängets ögon osv. När dom sen blev "äldre" o gick vidare så kom generation 2 o tog över
10)Jag hade precis börjat 7an. Sökte mig till likasinnade och såg upp till dom äldre i SGP vi ville va lika tuffa som dom. Det var naturligt att vi tog över namnet och fortsatte i deras fotspår. På bilden är han till vänster en av killarna jag såg upp till från 1a generation SGP.
11)Det följde 4-5 år av kaos med slagsmål, knivhuggna rivaler, upplopp i andra skolor, slagsmål när man utmanade andra förorter genom att våldgästa deras "ungdomsgårdar" Slagsmål mot Skinnheads VAM/BSS (numera SD:are) som dök upp i förorter eller när vi utmanade dom i Gamla stan.
12) Oftast så hämnades man genom att attackera rivalens skola eller ungdomsgård. Tex efter en incident i City mellan oss o Tensta så ledde till att två bilar från Tensta tog sig till Skhlm, misshandlade folk vid tbanan o försökte bränna ner vår skola medan vi var kvar i stan.
13) Eller när jag o några vänner var i Hornstull, ryktet gick att SGP var på plats så ca 20pers hoppa på oss.
Vi åkte tillbaka med full styrka,demolerade deras ungdomsgård o jagade folk.Tänk om vi skulle ha haft tillgång till pistoler under min tid.... Förstår ni kaoset idag?
14) Sen kom även vår tid, vi kände oss för gamla för att gå runt o kalla oss för SGP o hänga i t-banan på kvällarna o slåss,utan då skulle man smälta in med dom äldre o börja tjäna snabba cash. Den 3e generationen tog över SGP o för varje generation så blev våldet grövre.
15) Det började på 80 talet. Det här är inget nytt fenomen! Det fanns en massa svenskar i gängvärlden, det är inte enbart "INVANDRARE" som startade kaoset. Det är en Amerikansk hiphop-ghettokultur som kom till Europa!
Samma sak hände i Paris pga kulturen från USA under 80talet.
16)Det VAR kaos under 80-90 talet! Det som sker idag är tyvärr en spegelbild av min tid,känner mig även skyldig till dt som händer idag men utan bra förebilder o myndigheter som inte var redo för den nya kulturen så var vägen öppen för att fortsätta vandringen på den dåliga vägen
17) Har gått på vänners begravningar och det känns alltid lika sorgligt att behöva säga farväl och se föräldrar i sorg. Ingen föds ond på jorden!
Försöker idag få kontakt med rätt folk för att ge mina tankar om hur man bör jobba med kids för att inte hamna på fel väg.
18) Längtan efter Snabba cash och att bli känd inom förortsvärlden samt tillgång till vapen och droger som man säljer är orsaker till det dödliga våldet. Lika stort ansvar har kostymfolket som köper kokainet och hjälper ortens vilsna själar till ett steg närmare deras falska dröm
You can follow @Dim127113.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled:

By continuing to use the site, you are consenting to the use of cookies as explained in our Cookie Policy to improve your experience.